آیا در میان پیامبران، پیامبری به نام «کاد» وجود دارد؟
پرسش
آیا پیامبری به نام کاد داشتیم؟
پاسخ اجمالی

در گزارش‌های تاریخی از پیامبری به نام کاد(ع) یاد شده است که هم‌عصر با پیامبرانی؛ مانند ناتان(ع)،[1] داوود(ع)،[2] سلیمان(ع)[3] و آصاف(ع)[4] بود، و مانند آنان دین حضرت موسی(ع) را تبلیغ می‌کرد.[5]

گفتنی است؛ کاد(ع) نیز از جمله پیامبرانی است که چون صاحب شریعت و دارای رسالت گسترده نبود، از شهرت تاریخی برخوردار نیست و اطلاعات زیادی از زندگی او در دست نیست.

[1]. «ناتان نبی(ع)»، 116250.

[2]. مستوفی قزوینی، حمد الله بن ابی بکر بن احمد، تاریخ گزیده، تحقیق، نوایی، عبد الحسین، ص 48، تهران، امیر کبیر، چاپ سوم، 1364ش.

[3]. ابن خلدون، عبد الرحمن بن محمد، دیوان المبتدأ و الخبر فی تاریخ العرب و البربر و من عاصرهم من ذوی الشأن الأکبر(تاریخ ابن خلدون‏)، ج 2، ص 112، بیروت، تحقیق خلیل شحادة، دار الفکر، چاپ دوم، 1408ق.

[4]. همان.

[5]. تاریخ گزیده، ص 48.