چرا ازدواج پیامبر(ص) با حضرت خدیجه(س) دقیقاً در سال‌روز وفات پدربزرگشان عبدالمطلب(ع) انجام شد!؟
پرسش
سلام؛ چرا ازدواج پیامبر(ص) با حضرت خدیجه(س) در سال‌روز وفات عبدالمطلب(ع) قرار داده شد!؟
پاسخ اجمالی

در ارتباط با پرسش مطرح شده باید گفت؛ اگرچه در رخدادهای تاریخی - بویژه قبل از نگارش نظام‌مند تاریخ - اختلافات بسیاری در روز و ماه و حتی سال آنها وجود دارد، اما به هر حال «دهم ربیع الاول» به عنوان یکی از تاریخ‌های وفات عبد المطلب در هشت سالگی پیامبر(ص) و هم‌چنین ازدواج خدیجه(س) با پیامبر(ص) در 25 سالگی حضرتشان اعلام شده است که در این زمینه باید گفت؛ دلیلی وجود ندارد که انسان در سال‌روز تمام اعضای خانواده و دوستان خود، عزادار باشد و هیچ مراسم شادی آفرینی نداشته باشد که در صورت پذیرش چنین قانون نانوشته‌ای، روزهای اندکی برای مراسمی مانند ازدواج باقی خواهد ماند.

گفتنی است؛ اگرچه گزارش‌های تاریخی اعلام شده را نمی‌توان قطعی دانست، ولی پذیرش این‌که پیامبر(ص) سیزده سال بعد از رحلت پدربزرگش در همان روز ازدواج کرده باشد، مشکلی را ایجاد نمی‌کند. در این زمینه، می‌توانید پاسخ 27061 را نیز ملاحظه بفرمایید.