همسر من قبل از ازدواج با تعدادی از پسرها ارتباط داشته است، اکنون با این موضوع نمی توانم کنار بیایم، چند بار هم خواسته ایم جدا شویم، به نظر شما چه کنم؟
پرسش
من با خانمی ازدواج کردم که قبل از ازداج با تعدادی پسر رابطه تلفنی داشته و حتی در یک مورد با یکی از آنها موقع سلام کردن دست می داده است. این مواردی که نوشتم با درخواست خودم که قبل از ازدواج از او کردم که تمام راز زندگیت را به من بگو و او هم گفت، فکر می کردم که با این موضوع کنار میام اما حالا که مدتی از ازدواجمان گذشته خیلی برایم سخت است که بی خیال بشم و همیشه و مخصوصا هنگامی که با هم هستیم بیشتر به کارهایی که می کرده فکر می کنم، لازم به ذکر است حال آدمی متفاوت شده و از هر نظر پشیمان هست و جوری رفتار می کند که به من بفهماند اگر آن موقع این کارها را می کردم اشتباه بوده اما برای من خیلی سخت است که گذشت کنم، به طوری که چند بار خواستم از هم جدا بشویم؛ این را هم بگویم که خودم هم قبل از ازدواج با تعدادی خانم رابطه داشتم، از شما خواهش می کنم کمکم کنید تا با این موضوع کنار بیام.
پاسخ اجمالی

دختران و پسران جوانان باید به طهارت و پاکی، در دوران قبل از ازدواج اهمیت دهند که چنین مشکلاتی در زندگی آینده آنان پدید نیاید به هر حال گناه گردابی است که عواقب سوئی را به دنبال خواهد داشت اما با این نباید از لطف و بخشش خداوند ناامید بود.

جز معصومان و اولیاء خدا، چه کسانی مصون از اشتباه و گناه هستند؟، در خواست شما از همسرتان برای بیان تمام رازهای زندگیش موضوع درستی نبوده است. با این حال همین که همسرتان در خواست شما را اجابت کرد، نشان از آمادگی او برای شروع یک زندگی صادقانه و براساس محبت به همسرش، را دارد. به نظر می آید در مورد این چنین انصاف اقتضا می کند که زندگی خوبتان را با این وسوسه های شیطانی خراب نکنید، هرگز به این موضوع فکر نکنید، طوری با همسرتان برخورد کنید که احساس کند، بزرگوارانه خطای او را بخشیده اید، راه او را جهت دستیابی به رضایت خودتان کوتاه کنید، حتماً مطمئن باشید با این بخشش مورد لطف خداوند قرار می گیرید. به خداوند توکل کنید و از او یاری بخواهید.

پاسخ تفصیلی

به خوبی می شود از لابلای صحبت هایتان داشتن یک زندگی آرام و روابط سالم با همسرتان را فهمید. این که نسبت به روابط همسرتان با نامحرم حساس هستید نشان از غیرت شما دارد ولی در نظر داشته باشید، غیرتی مورد پسند است که از محدوده شرع و عقلانیت خارج نشود.

جز معصومان و اولیاء خدا که مصون از اشتباه و گناه اند، بقیه انسان ها در معرض خطا و گناه قرار دارند، عده ای با توجه به خداوند بسیار مراقب خود هستند و حداقل خطا و گناه از آنان سر می زند و عده ای متأسفانه درصد خطا کاری و گناهشان زیاد است. در مشاوره هایی که به دختران و پسران جوانان می دهیم بر اهمیت طهارت و پاکی، در قبل از ازدواج تأکید می کنیم، یکی از مهم ترین دلایل این توصیه، جلوگیری از پدید آمدن این چنین مشکلاتی است. دختران و پسران عزیز باید توجه داشته باشند که بالاخره هر کسی روزی زندگی مشترکی تشکیل می دهد که دیگر اساس آن شهوت رانی و هوس بازی نیست، متاسفانه خیلی از دختر و پسرها و به خصوص دخترها به این امر مهم توجه نمی کنند، دوستی های زمان دبیرستان و دانشجویی عاقبت زندگی انسان را تهدید می کند. بر این اساس؛ پیش از هر چیز باید دقت کنیم تا در دوران جوانی و قبل از ازدواج به این گرداب ها گرفتار نشویم که عواقب سوئی خواهد داشت.

اما دوست عزیز اگر چه کارهای ناسالمی تحقق پیدا کرده است ولی تنها شیطان است که از لطف خداوند نا امید است، مطالبی که بیان می شود را با نگاه پر امید و در خواست رحمت الهی بخوانید.

در خواست شما از همسرتان برای بیان تمام رازهای زندگیش موضوع درستی نبوده است، زن و شوهر براساس یکسری از ملاک ها و معیارها کنار یکدیگر جمع شده و زندگی مشترکی را آغاز کرده اند. امکان برخی لغزش ها برای همه ما وجود دارد، اگر بخواهیم تجسس کنیم بسیاری از اعتمادها از بین می رود. امام جواد (ع) در روایتی می فرمایند: " اگر به راز هم آگاه می شدید هم دیگر را به خاک نمى‏سپردید." [1] یعنی بعد از آگاهی از اسرار هم، آن قدر از یک دیگر بیزار می شدید که حتی جنازه یک دیگر را به خاک نمی سپردید.

این که همسرتان در ابتدای زندگی، همه اسرار زندگی اش(با تمام تلخی هایش) را به شما گفته است، نشان از آمادگی او برای شروع یک زندگی صادقانه و براساس محبت به همسرش، را دارد. نشانه این صداقت و عشق همین رفتاری است که شما بیان می کنید، که به هر طریق می خواهد به شما ثابت کند انسان متفاوتی شده است.

به نظر می آید شما از زندگی با ایشان راضی هستید و قصد دارید تا تنها موردی که گاهی موجب نارضایتی در زندگی تان می شود را از خود دور کنید.

هر چه زودتر  این موضوع را که از فکر به وسوسه شیطانی تبدیل شده است از خود دور کنید، شما هم در جوانی روابطی شاید بدتر از این  با جنس مخالف داشته اید، آیا به دختران اجازه می دهید به خاطر این روابط، با شما ازدواج نکنند؟

با انصاف باشید، زندگی خوبتان را با این وسوسه های شیطانی خراب نکنید، هرگز به این موضوع فکر نکنید، طوری با همسرتان برخورد کنید که احساس کند، بزرگوارانه خطای او را بخشیده اید، راه او را جهت دستیابی به رضایت خودتان کوتاه کنید،حتماً مطمئن باشید با این بخشش مورد لطف خداوند قرار می گیرید. به خداوند توکل کنید و از او یاری بخواهید.

نمایه های مربوط:

1.  نمایه: توبه از گناه و محبوب خدا شدن، سؤال 3704 (سایت: 3955).

2. نمایه: اعتراف به گناه، سؤال 2031 (سایت: 2426) .

3.   نمایه: علم به بخشیده شدن گناه، سؤال 8738 (سایت: 8741).

4. نمایه: راه های پاک شدن از گناه، سؤال 798 (سایت: 860) .

[1] شیخ صدوق، محمد بن علی، أمالی، ص 446، انتشارات اعلمی، بیروت، 1400 قمری.