رنگ‌های موجود در پرچم جمهوری اسلامی ایران نشان از چیست و یا آرم «الله» موجود در آن، برگرفته از نقش مبارکی است که پیامبر(ص) بر روی شن‌ها نگاشته بود؟
پرسش
در مورد پرچم جمهوری اسلامی ایران، ادعا شده است که «هلال‌های تعبیه‌شده در این آرم از نقش مبارکی ریشه می‌گیرد که حضرت رسول(ص) بارها با شمشیر مبارکشان به عنوان امضا بر روی شن‌ها ترسیم کرده‌اند». آیا این مطلب مورد تأیید است؟
پاسخ اجمالی

پرچم جمهوری اسلامی ایران سه نوار هم‌اندازه‌ی افقی سبز و سفید و سرخ دارد. این رنگ‌ها در پرچم قبل از انقلاب اسلامی  وجود داشته و بعد از آن نیز تغییری نیافته و تنها موارد ذیل به عنوان این‌که هر رنگی نماد چیست، اعلام شده است:

  1. رنگ سبز پرچم، نشانه‌ی آبادانی ایران و منعکس‌کننده آرمان‌های ملت بزرگ ایران برای داشتن کشوری آباد و توسعه‌یافته است.
  2. رنگ سفید پرچم، نشانه‌ی صلح‌طلبی ملت مسلمان ایران است که تحت تأثیر تعلیمات دین مبین اسلام، صلح و آرامش را برای تمام انسان‌ها می‌خواهد.
  3. رنگ قرمز، نشانه‌ی صلابت و پایداری ملت مسلمان ایران در برابر تجاوزکاران و ستم‌کاران و نشانه‌ی دفاع ملت ایران از حقوق مرز و بوم و اعتقادات خویش تا پای جان است.

اما بعد از انقلاب، به جای نماد شیر و خورشید، در میان پرچم نام مقدس «الله» با طرحی ویژه نقش یافته و در اطرافش نیز بیست و دو مرتبه شعار مقدس «الله اکبر» نقش بسته که نشان از روز بیست و دوم بهمن است.

اما آنچه در برخی از سایت‌ها ادعا شده که هلال‌های تعبیه شده در نام «الله» در این آرم از نقش مبارکی ریشه می‌گیرد که رسول خدا(ص) بارها با شمشیر مبارک‌شان به عنوان امضا بر روی شن‌ها ترسیم کرده‌اند، موضوعی است که گزارش آن‌را در منابع معتبر تاریخی و روایی قابل دسترسی نیافتیم و اگر به گزارش قابل استنادی در این زمینه برخورد کردیم، این پاسخ ویرایش خواهد شد.