آیا روز عاشورا شخصی به نام عبدالله بن قیس بن ابی عروه نیز در سپاه امام حسین(ع) حضور داشت و به شهادت رسید؟
پرسش
زندگی‌نامه عبدالله بن قیس بن ابی عروه را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

در برخی منابع گزارش شده است که یکی از کسانی که روز عاشورا در دفاع از امام حسین(ع) به شهادت رسید،[1] عبدالله بن قیس بن ابی عروه بود که به همراه برادرش عبیدالله خدمت حضرتشان رسیده و در رکاب ایشان به شهادت رسید. [2] در منابع تاریخی معتبیر گزارشی در مورد شخصیت این شهید و نیز پیشینه‌ی ایشان قبل از قیام عاشورا نیافتیم که در صورت مشاهده چنین گزارشی به این پاسخ افزوده خواهد شد.

[1]. «شهدای قیام عاشورا»، 28614.

[2]. رسان، فضیل بن زبیر، تسمیة من قتل مع الحسین ع، ص 152، قم، آل البیت‏(ع)، چاپ دوم‏، 1406ق