کد سایت fa10278 کد بایگانی 10204 نمایه گفتن اشهد انّ علیاً ولی الله در زمان مرگ
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|احتضار
خلاصه پرسش
آیا هنگام گفتن شهادتین در زمان مرگ، بیان اشهد انّ علیاً ولی الله واجب است؟
پرسش
آیا هنگام گفتن شهادتین در زمان مرگ، بیان اشهد انّ علیاً ولی الله واجب است؟
پاسخ اجمالی

یکی از حساسترین لحظات زندگی هر انسان، زمان جان دادن وی است که اصطلاحاً به آن زمان احتضار گفته می شود در این زمان معمولا ً شخص محتضر توانایی صحبت کردن ندارد. مراجع معظم تقلید در باره این زمان فرموده اند:« مستحبّ است شهادتین و اقرار به دوازده امام علیهم السلام و سایر عقاید حقّه را، به کسى که در حال جان دادن است طورى تلقین کنند که بفهمد.»[1]

بنابراین می توان گفت: اظهار به شهادتین و اقرار به دوازده امام(ع) در زمانی که انسان در حال احتضار است ، رحجان دارد، اگر چه واجب نیست.

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 312.