آیا روز عاشورا شخصی به نام عبدالله بن عمرو بن عیاش بن عبد قیس نیز در سپاه امام حسین(ع) حضور داشت و به شهادت رسید؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه عبدالله بن عمرو بن عیاش بن عبد قیس که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید را بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

بر اساس برخی گزارش‌ها در منابع کهن، یکی از شهدای کربلا که توانست جان خود را در عاشورا در راه مکتب امام حسین(ع) فدا کند و به فیض شهادت برسد، عبدالله بن عمرو بن عیاش بن عبد قیس،[1] از قبیله‌ی کلب بود.[2] اما در این منابع، جز نام ایشان گزارش دیگری در مورد شخصیت این شهید و پیشینه‌ی ایشان قبل از قیام عاشورا مشاهده نشد که در صورت مشاهده‌ی چنین گزارشی به این پاسخ افزوده خواهد شد.

[1]. رسان، فضیل بن زبیر، تسمیة من قتل مع الحسین ع‏، ص 155، قم، آل البیت ع‏، چاپ دوم‏، 1406ق؛ محلی، حمید بن احمد، الحدائق الوردیة فی مناقب الأئمة الزیدیة، مصحح، محطوری، مرتضی بن زید، ج 1، ص 211، صنعا، مکتبة بدر، چاپ اول، 1423ق.

[2]. تسمیة من قتل مع الحسین ع‏، ص 155.