در تعیین مقدار مهریه بعد از اجرای صیغه محرمیت، نظر شوهر مقدّم است یا خانواده دختر؟
پرسش
چند ماهی است که نامزد کرده ام و صیغه محرمیت خوانده ایم. قبل از نامزدی خیلی مختصر ازمهریه بحث شد و آن را به بعد موکول کردند.حالا بعد از گذشت چندماه خانواده ها می خواهند درمورد آن صحبت کنند.خانواده من نظرشان بر این است که چون شوهرم غریبه است و ما بنا داریم خارج از کشور زندگی کنیم باید پشتوانه مالی برای تضمین زندگی ام باشد و نظرشان روی 313 سکّه است. از طرف دیگر همسرم می گوید که اگر ما می خواهیم در زندگیمان برای دیگران الگو باشیم،باید از همان ابتدا به زندگی ائمه اطهار تأسّی کنیم و حتماً دلیلی دارد که مقام معظم رهبری 14 سکه را مهر قرار می دهند (ایشان می گویند که اگر ما مقام معظم رهبری را واقعاً نائب امام زمان می دانیم باید در عمل همین را ثابت کنیم). از طرف دیگر خانواده ایشان در این چند ماه که نشان دادند خیلی راحت خرج نمی کنند و می دانم برای خرید هر چیزی، همسرم با آن ها مشکل دارد و راحت قبول نمی کنند. یکی دیگر از علت های تأکید خانواده بنده هم همین است. من در این مورد و از همان ابتدا و قبل از محرمیت به همسرم گفتم که من در این موضوع هیچ دخالتی نمی کنم و خواست خانواده ام است. اما حالا او از من می خواهد که با خانواده ام صحبت کنم و مهریه را کم کنم. مرا راهنمایی کنید که میان خواست خانواده و استدلال های همسرم چه تصمیمی بگیرم و چگونه رفتار نمایم؟
اگر لطف کنید حکم اخلاقی مهریه رابیان فرمایید.
آیا واقعا 313 سکه در این زمان مهریه سنگینی است که ائمه اطهار آن را شوم دانستند؟
نظر خانواده ها تعیین کنند مقدار مهریه است یا خواست زوجین؟
می شود لطف کنید مرا در اسرع وقت از نصیحت خودتان بی نصیب نگذارید.
نظرشما برای من و همسرم خیلی ارزش دارد چون همسرم از ارادتمندان شماست و ان شاءالله نظر شما برای ما راه گشا و تاثیرگذار خواهد بود.
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

مقدار مهریه تابع نظر زوجین است، هر چند بهتر است احترام بزرگتر ها حفظ شود. میزان 313 سکه مهریه سنگینی است و همان 14 سکه مناسب است. امید است با کاهش مقدار مهریه زندگی مشترک پر برکتی داشته باشید.