زنی که از راه غیر مشروع باردار شده است، جهت ازدواج (موقت یا دائم) چقدر باید عده نگه دارد؟
پرسش
زنی که از راه غیر مشروع باردار شده است، جهت ازدواج (موقت یا دائم) چقدر باید عده نگه دارد؟
پاسخ اجمالی

روابطی که بدون عقد شرعی باشد، نامشروع و زنا بوده و زنی که چنین گناهی را مرتکب شده احترامی نداشته و عده ندارد. البته برخی از مراجع،[1] موکول‌کردن عقد شرعی به بعد از زایمان را بهتر و موافق احتیاط دانستند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]

حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

زن مذکور عده ندارد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

زنا عده ندارد.

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

زنا عده ندارد ولی بنابر احتیاط باید تا وضع حمل صبر کند و بعد ازدواج کند، در هر صورت قبل از وضع حمل نزدیکی جایز نیست.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

زن زانیه حتی اگر باردار باشد عده ندارد.

حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی (مد ظله العالی):

زن زانیه برای ازدواج عده ندارد، گرچه بهتر است به مقدار دو حیض عده نگه دارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

زنى که حامل از زناست، عدّه ندارد و جایز است به عقد زانى یا غیر او درآید.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر این زن زناکار در عدۀ دیگری بوده و مرتکب زنا شده است، باید همان عده را به پایان برساند و پس از آن می‌تواند ازدواج کند و اگر در عدۀ دیگر نبوده است، عده ندارد و زنا یا حامله شدن از زنا تأثیری در عده‌اش ندارد.

لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام شبیری زنجانی و علوی گرگانی؛ آیت الله شبیری: در هر صورت قبل از به دنیا آمدن بچه نزدیکی جایز نیست.

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، شبیری زنجانی، علوی گرگانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.