کد سایت fa10529 کد بایگانی 10202 نمایه هم خوابی با همسر در ماه رمضان برای کسی که روزه نیست
خلاصه پرسش
اگر کسی در ماه رمضان خودش و همسرش روزه نباشند، آیا می توانند هم خوابی‌ داشته باشند؟
پرسش
اگر انسان‌ به هر دلیلی نمی تواند روزه بگیرد، آیا می تواند مثلاً وسط روز با همسر خود که آن هم روزه نیست هم خوابی‌ کند؟ یا این که اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی

بر اساس فتوای فقهای شیعه، 9 چیز روزه را باطل مى‏کند: اول: خوردن و آشامیدن، دوم: جماع، سوم: استمناء. چهارم: دروغ بستن به خدا و پیغمبر (ص) و جانشینان پیغمبر (ع). پنجم: رساندن غبار غلیظ به حلق. ششم: فرو بردن تمام سر در آب. هفتم: باقى ماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح. هشتم: اماله کردن با چیزهاى روان. نهم: قى کردن.[1]

9 موردی که شمرده شده همه از محرمات روزه است نه از اموری که انجام آن در ماه مبارک رمضان حرام باشد.، بنابر این اگر زن و شوهر هیچ کدام روزه نبودند می توانند هم خوابی و نزدیکی نیز داشته باشند. اما مراجع عظام تقلید این کار را برای غیر روزه دار، در روزهای ماه مبارک رمضان مکروه می دانند و می فرمایند: مسافر و کسى که از روزه گرفتن عذر دارد، مکروه است در روز ماه رمضان جماع نماید.[2]

[1] موسوی امام خمینی، سید روح اللَّه، توضیح المسائل (المحشی)، ج ‏1، ص 891، م 1572، ناشر: مؤسسه نشر اسلامی وابسته به جامعه مدرسین، قم، چاپ هشتم، 1424 هـ ق.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 955.