آیا ذبح حیوان توسط دستگاه جایز است؟
پرسش
در فقه جعفری مراد از گوشت حلال به صورت کامل چه می باشد؟ متاسفانه این موضوع در حال حاضر بخصوص در اروپا باید کاملاً مورد توجه قرار گیرد زیرا بسیار از گوشت های که به عنوان حلال معرفی می شود با روش های مختلف ذبح می شود.
روش اول: ذبح به وسیله چاقو و کاردی که دست فرد مسلمان است انجام می گیرد.
روش دوم: کشتار به وسیله دستگاه و ماشین انجام می گیرد ولی فرد مسلمان بسم الله می گوید.
روش سوم : پس از این که حیوان به وسیله شوک الکتریکی ناتوان گردید(هوشیاری او تضعیف شد) به وسیله ماشین کشتار می شود و یک فرد مسلمان بسم الله می گوید. با احترام
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

هر سه روش مزبور، در صورت رعایت سایر شرایط (مثل رو به قبله بودن،) موجب حلیت گوشت می شود.