آیا در روایات، زن کوچه‌نشین عروس شیطان معرفی شده است؟
پرسش
سخنی در میان مردم معروف شده است که «زن کوچه‌نشین عروس شیطان است». و گویا آن‌را روایت و یا برگرفته از روایت می‌دانند. آیا چنین موضوعی در روایات وجود دارد؟
پاسخ اجمالی

اساسا ولگردی و پرسه‌زدن در کوچه و خیابان نه برای مردان و نه برای زنان، ویژگی مناسبی نیست،[1] و اگرچه توصیه شده است که زنان بدون ضرورت از خانه خارج نشوند؛ زیرا در موارد بسیاری، گرفتار فریب‌های شیطانی می‌شوند؛ اما عبارت «زن کوچه‌نشین عروس شیطان است» را به عنوان حدیثی از معصوم(ع) در منابع روایی نیافتیم.

[1]. «نکوهش پرسه زدن»، 109978؛ «قیمومیت مرد و خروج زن از منزل»، 46215؛ «زن و خروج از منزل جهت انجام کار واجب»، 35330؛اجازه دختر از پدر جهت خروج از منزل»، 33228.