زندگی‌نامه عمرو بن خلف را بیان نمایید؟
پرسش
زندگی‌نامه عمرو بن خلف را بیان نمایید؟
پاسخ اجمالی

گفته می‌شود یکی از افرادی که توانست روز عاشورا در راه مکتب امام حسین(ع) به فیض شهادت برسد، و نام خود را در میان شهدای کربلا ثبت نماید، فردی به نام عمرو بن خلف است. با جستجویی که داشتیم، اطلاعاتی از زندگی و مبارزه و جهاد وی را در منابع تاریخی و مقاتل مشهور نیافتیم. تنها در زیارت امام حسین(ع) در نیمه‌ی ماه شعبان و زیارت علی بن الحسین(ع) و سایر شهدا این‌گونه از وی تجلیل شده است: «السَّلَامُ‏ عَلَی‏ عَمْرِو بْنِ‏ خَلَفٍ‏‏»؛[1] سلام بر عمرو بن خلف.

[1]. سید ابن طاووس، رضی الدین علی، الاقبال بالاعمال الحسنة، ج 2، ص 714، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1409ق؛ شهید اول، محمد بن مکی، المزار فی کیفیة زیارات النبی و الأئمة(ع)، ص 152، قم، مدرسه امام مهدی(عج)، چاپ اول، 1410ق.