آیا فردی به نام سعید بن کردم، از شهدای عاشورا بود؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه سعید بن کردم را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

از زندگی سعید بن کردم، معروف به زید بن کردم، اطلاعات چندانی در دست نیست و در زیارت‌نامه‌ها نیز نامی از وی برده نشده است. تنها در پاره‌ای از منابع اعلام شده است که او روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) جنگید و نام خود را در زمره شهدای کربلا ثبت نمود.[1] همچنین گفته شده است که پدرش «کردم» از کسانی بود که در سپاه امام علی(ع) در جنگ صفین حضور داشت.[2]

[1]. ابن عساکر، علی بن حسن‏، تاریخ مدینة دمشق و ذکر فضلها و تسمیة من حلها من الأماثل أو اجتاز بنواحیها من واردیها و أهلها، محقق، شیری، علی‏، ج 34، ص 206، بیروت، دار الفکر، چاپ اول، 1415ق.

[2]. همان.