آیا در میان شهدای کربلا، شهیدی به نام «رمیث بن عمرو» وجود داشت؟
پرسش
آیا فردی به نام رمیث بن عمرو در روز عاشورا به شهادت رسید؟
پاسخ اجمالی

شیخ طوسی در کتاب معتبر رجالی خود، رمیث بن عمرو را از اصحاب و یاران امام حسین(ع) اعلام نموده؛ اما اشاره‌ای به شهادت ایشان نکرده است،[1] اما برخی از دیگر منابع رمیث بن عمرو(عمر)[2] را به عنوان یکی از شهدای کربلا به شمار آورده‌اند.[3]

در زیارت امام حسین(ع) در نیمه‌ی ماه شعبان‏ و اول ماه رجب‏ و همچنین در زیارت علی بن الحسین و سائر شهدای کربلا‏، این‌گونه به وی سلام داده شده است:«السَّلَامُ عَلَى رُمَیْثِ بْنِ عُمَر».[4]

با این وجود، اطلاعات بیشتری از زندگی، نبرد و شهادت این شهید کربلا را در منابع معتبر نیافتیم.

[1]. شیخ طوسی، محمد بن حسن، الابواب(رجال طوسی)، محقق، مصحح، قیومی اصفهانی، جواد، ص 100، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ سوم، 1427ق.

[2]. سید ابن طاووس، رضی الدین علی، الاقبال بالاعمال الحسنة، ج 2، ص 714، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1409ق؛ شهید اول، محمد بن مکی، المزار فی کیفیة زیارات النبی و الأئمة(ع)، ص 152، قم، مدرسه امام مهدی(عج)، چاپ اول، 1410ق؛ مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 44، ص 199، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.

[3]. ابن شهر آشوب مازندرانی،مناقب آل أبی طالب(ع)، ج 4، ص 78، قم، علامه، چاپ اول، 1379ق.

[4]. الاقبال بالاعمال الحسنة، ج 2، ص 714؛المزار فی کیفیة زیارات النبی و الأئمة(ع)، ص 152.