آیا فردی به نام عمر بن احدوث(جندب) حضرمی در میان شهدای عاشورا وجود دارد؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه عمر بن احدوث حضرمی را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

بر اساس گزارش برخی منابع، عمر بن احدوث حضرمی یکی از کسانی بود که روز عاشورا در دفاع از امام حسین(ع) به شهادت رسید.[1] و در زیارت ناحیه‌ی این‌گونه از وی تجلیل شده است:

«السَّلَامُ عَلَی عُمَرَ بْنِ الْأُحْدُوثِ الْحَضْرَمِی‏».[2] اما در نسخه برخی کتاب‌ها در همین زیارت به جای نام وی، شخص دیگری با نامی مشابه (عمر بن جندب حضرمی) قرار گرفته است: «السَّلَامُ عَلَی عُمَرَ بْنِ جُنْدَبٍ الْحَضْرَمِی».[3]

اطلاعات بیشتری از زندگی وی در دسترس نیست؛ اما در برخی از منابع متأخر به اطلاعاتی پیرامون بشر بن عمرو بن احدوث حضرمی کندی‏ در میان شهدای کربلا اشاره شده است که ممکن است فرزند همین شهید باشد.

[1]. ابن مشهدی، محمد بن جعفر، المزار الکبیر، محقق، مصحح، قیومی اصفهانی، جواد، ص 494، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ اول، 1419ق؛ مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج ‏98، ص 273، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق.

[2]. المزار الکبیر، ص 494.

[3]. سید ابن طاووس، رضی الدین علی، الاقبال بالاعمال الحسنة، ج 2، ص 577، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ دوم، 1409ق.