آیا فرزندی از جعفر طیار به نام محمّد در کنار پسرعمویش امام حسین(ع) حضور داشته و در رکاب حضرتشان به شهادت رسید؟
پرسش
لطفاً زندگی‌نامه محمد بن جعفر بن ابی‌طالب را که روز عاشورا در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسید، بیان نمایید.
پاسخ اجمالی

در بیشتر منابع تاریخی و مقاتلی که به فاجعه کربلا پرداخته‌اند، نامی از این شهید وجود ندارد،‌ اما بر اساس برخی گزارش‌ها محمد بن جعفر از یاران عموی گرامی‌شان امام علی(ع) بوده و همراه آن‌حضرت به کوفه رفته بود و در سالیان بعد و در روز عاشورا در رکاب پسرعمویشان امام حسین(ع) به شهادت رسید.[1]

اطلاعات بیشتری از زندگی  وی در دسترس نیست و در زیارت‌نامه‌ی شهدا نیز نامی از وی نیامده است.

گفتنی است که در میان شهدای کربلا از شهید دیگری به نام محمد بن عبدالله بن جعفر یاد شده است که احتمال دارد این دو نام، متعلق به یک نفر باشند.

[1]. حلی، حسن بن علیّ بن داود، الرجال، محقق، مصحح، بحرالعلوم، محمدصادق‏، ص 301 – 302، تهران، دانشگاه تهران‏، چاپ اول، 1342ش.