یا آب لوله‌کشی با نجاست سطح خارجی شیلنگ، یا لوله یا دوش یا شیر، نجس می‌شود؟
پرسش
آیا آب لوله‌کشی با نجاست سطح خارجی شیلنگ، یا لوله یا دوش یا شیر، نجس می‌شود؟
پاسخ اجمالی

آب لوله‌کشی که از شیر، شیلنگ یا لوله می‌ریزد، اگر متصل به کر باشد مثل آب جاری است و با ملاقات نجس، نجس نمی‌شود.

مثلاً اگر لبه‌ی شیر نجس شده باشد، وقتی آب در آن جریان پیدا می‌کند با ملاقات نجاست و زایل کردن آن پاک می‌شود و روشن است که اگر نجاست بر روی سطح خارجی شیر باشد که ملاقات با آب نکند، ربطی به آب جریان یافته در داخل آن ندارد.[i]

[i]. توضیح المسائل، ج 1، مسئله 35، احکام آب‌ها، قم،  چاپ جامعه مدرسین.