اگر دختری با پسری برای مدتی ازدواج موقت نماید. بعد از پایان آن، با مرد دیگر ازدواج کند. حال، بعد از مدتی آن پسر و این دختر شک در اتمام مدت داشته باشند، عقد دائم این دختر با مرد دوم چه حکمی دارد؟
پرسش
من برای ازدواج با پسری برای مدتی صیغه محرمیت یا ازدواج موقت خوانده ایم. بعد از پایان آن من با مرد دیگر ازدواج کردم. حالا بعد از مدتی آن پسر و خودم شک داریم که مدت صیغه مان تمام شده بود یا نه؟ حال، عقد دائم من با این شوهرم صحیح است یا نه؟
پاسخ اجمالی

نظرات برخی از مراجع تقلید به شرح زیر است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر صیغه بدون اذن پدر بود عقد باطل است

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتیکه دخول صورت نگرفته باید عدّه نگه دارید و سپس بعد از پایان عدّه با فرد دوم ازدواج کنید ،در غیر این صورت، ازدواج با زنی که در عدّه می باشد حرام و باطل است، و در صورتی که عقد را خودشان خوانده باشند و در زمان عدّه دخول حاصل شده باشد موجب حرمت ابدی است. و احتیاط آن است که در مورد ازدواج با زن شوهردار نیز همین حکم رعایت شود.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه نمایید:

1. «شرایط ازدواج موقت»؛ سؤال 1238 (سایت: 1225) .

2. «شرط اجازه پدر در ازدواج موقت با دختر باکره»؛ سؤال 1239 (سایت: 1226) .

3. «عدّه نگه داشتن در ازدواج موقت»؛ سؤال 2691 (سایت: 2919) .

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.