: آیا هنگام حجامت به خواندن آیات و دعاهای ویژه‌ای توصیه شده است؟
پرسش
آیا موقع حجامت که سنت پیامبر(ص) است، سوره‌‌ای از قرآن و یا دعا سفارش شده است؟
پاسخ اجمالی

بر اساس آموزه‌های دینی دعا و مناجات با خدا در هر زمانی مورد تأکید است. در همین راستا انسان می‌تواند از هر دعایی که مخالف شرع نباشد برای برقراری ارتباط با خدا بهره گیرد؛ با این وجود برای حجامت به خواندن برخی از آیات قرآن و دعاهای خاصی نیز سفارش شده است:

  1. آیة الکرسی و صلوات بر رسول خدا(ص):

رسول خدا(ص) فرمود:

«هنگام حجامت آیة الکرسی را بخوانید و سه مرتبه از خدا طلب خیر نمایید و بر پیامبر(ص) و اهل‌بیت(ع) صلوات بفرستید».[1]

امام صادق‌(ع) فرمود: «آیة الکرسی بخوان و هر روز می‌خواهی حجامت کن و صدقه بده و هر روز خواهی سفر کن».[2]

  1. خواندن دعا:

امام رضا(ع) فرمود: «هرگاه خواستی حجامت کنی، چهار زانو در برابر حجامت کننده بنشین و بگو:

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ أَعُوذُ بِاللَّهِ الْکرِیمِ فِی حِجَامَتِی مِنَ الْعَینِ فِی الدَّمِ وَ مِنْ کلِّ سُوءٍ وَ أَعْلَالٍ وَ أَمْرَاضٍ وَ أَسْقَامٍ وَ أَوْجَاعٍ وَ أَسْأَلُک الْعَافِیةَ وَ الْمُعَافَاةَ وَ الشِّفَاءَ مِنْ کلِّ دَاءٍ»؛[3]

در این حجامت از چشم‌زخم در خون، و از هر بدی، بیماری، درد و .... به خدای کریم پناه می‌برم و از او عافیت و تندرستی و درمان هر دردی را می‌خواهم.

[1]. کوفی، محمد بن محمد بن اشعث، الجعفریات (الأشعثیات)، ص 162، تهران، مکتبة نینوی الحدیثة، چاپ اول، بی‌تا.

[2]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 8، ص 273، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.

[3]. علی بن موسی (امام هشتم)، الفقه المنسوب للإمام الرضا(ع)، ص 294، مشهد، مؤسسة آل البیت(ع)، چاپ اول، 1406ق.