چنانچه کسی تشهد را سهواً نخوانده و بعد از نماز هم قبل از بجا آوردن قضای تشهد کاری که نماز را باطل می کند انجام داده، وظیفه او چیست؟
پرسش
چنانچه تشهد را سهواً نخوانده و بعد از نماز هم قبل از بجا آوردن قضای تشهد کاری که نماز را باطل می کند انجام داده مثلاً حرف زده و... اکنون چه وظیفه ای دارد؟ نمازش چه حکمی دارد؟
پاسخ اجمالی

فتوای برخی از مراجع تقلید به شرح زیر است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال هر زمانی که یادش آمد بلا فاصله قضاى تشهد فراموش شده را بجا بیاورد و دو سجده سهو نیز بعد از آن بخواند و نمازش صحیح مى‌باشد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

نماز او صحیح است و باید دو سجده سهو بعد از نماز بیاورد و در سجده سهو طهارت شرط نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

هرگاه بعد از نماز کارى کند که صورت نماز را به هم مى زند یا نماز را باطل مى کند (مثل این که پشت به قبله کند) باید قضاى سجده و تشهّد را به جا آورد و نماز را بنابر احتیاط واجب اعاده کند و اگر کارى کند که سجده سهو مى آورد، بعد از قضاى سجده یا تشهّد احتیاط آن است که سجده سهو به جا آورد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

احتیاط مستحب آن است که بعد از قضای تشهد دوباره نماز را بخواند.