آیا فرزندان حق دارند از ازدواج مجدد مادر یا پدر خود بعد از مرگ همسرش و یا جدایی از او جلوگیری کنند؟
پرسش
سلام؛ اگر فرزندی از ازدواج مجدد مادر خود جلوگیری کند، و سبب آزار مادر شود، آیا کار حرامی انجام داده است. و آیا فرزند حقی برای اعتراض به ازدواج مادر یا پدر خود دارد یا خیر؟
پاسخ اجمالی

 ازدواج یک سنت الهی، و حق مسلّم هر فردی است. و هر انسانی در هر مقطعی از زندگی‌اش می‌تواند ازدواج کند، و هیچ‌کس حق ندارد این حق مسلّم را از او بگیرد. و هر کسی از روی تعصب‌های بی‌جا و جاهلی مانع این سنت حسنه شود، در حقیقت با حکم قطعی الهی مخالفت کرده و مرتکب فعل حرام شده است، و فردای قیامت باید پاسخ‌گو باشد.

گفتنی است؛ فرزندان نه تنها حق ندارند تا از ازدواج یکی از والدین خود بعد از مرگ و یا جدایی از دیگری جلوگیری کنند؛ بلکه در صورت وجود شرایط باید آنان را به این امر تشویق کنند؛ زیرا چه بسا این ازدواج مجدد، مانع افسردگی و دیگر بیماری‌های جسمی و روحی آنان شده و امید به زندگی را در آنان افزایش دهد.

البته پدر و مادری که تصمیم به ازدواج مجدد دارند نیز باید تا حد امکان به‌گونه‌ای رفتار کنند که موجب آزار و جدایی عاطفی فرزندانشان از خود نشوند.