«مرابحه» و یا «بیع مرابحه» در فقه به چه معاملاتی گفته می‌شود؟
پرسش
اصطلاح مرابحه چیست؟
پاسخ اجمالی

هنگام خرید و فروش، فروشنده می‌تواند تنها مبلغ کالا را اعلام کند و خریدار را از جزئیات دیگر آن آگاه نکند.

البته می‌تواند خریدار را از قیمت خرید، هزینه نگهداری ... همچنین میزان سود این معامله آگاه کند.

از این‌رو «بیع مرابحه» به معامله‌ای گفته می‌شود که فروشنده با اعلام بهای کالای خریداری شده، آن‌را با سود مشخص و گران‌تر از قیمت خرید بفروشد. و این معامله می‌تواند به صورت نقد یا نسیه (اقساطی) صورت گیرد.

گفتنی است؛ این معامله در هر کالا و عینى جارى بوده، و پس از مشخص شدن قیمت خرید، می‌توان مقدار سود فروش را بر اساس درصد و یا غیر آن، تعیین نمود.[1]

[1]. ر. ک: «بیع مرابحه و فرق آن با بیع نسیه»، 57727؛ «محدوده بیع مرابحه و چگونگی تعیین سود در آن»، 57737.