آیا روش خاصی برای قرارگرفتن دست‌ها در قنوت نماز وتر توصیه شده است؟
پرسش
در قنوت نماز وتر که 300 مرتبه «العفو» و 70 مرتبه «استغفار» و ... مستحب است، لطفا بفرمایید، اولا: آیا شمارش اذکار با تسبیح با دست راست مستحب است؟ ثانیا: آیا توصیه شده دست راست را - هنگام شمارش- بالا آورده و کنار دست چپ به همان وضعیت قنوت، یعنی روبروی صورت قرار دهیم؟
پاسخ اجمالی

از برخی روایات می‌توان برداشت کرد که هنگام قنوت نماز «وتر» (رکعت آخر نماز شب)، بلندکردن دست چپ در برابر صورت و شمارش اذکار با دست راست مستحب است:

امام صادق‌(ع) فرمود: «در نماز وتر هفتاد بار استغفار کنید؛ به این ترتیب که دست چپ خود را تا برابر صورت بلند کنید، و با دست راست تعداد استغفار را بشمارید».[i]

هر چند در این روایات اشاره‌ای به پایین یا بالا گرفتن دست راست نشده، ولی با توجه به این‌که معمولا در حال قیام نماز، دست‌ها پایین قرار داشته و در قنوت این نماز فقط به بلند نمودن دست چپ تصریح شده است؛ می‌توان برداشت کرد که بالا گرفتن دست چپ و پایین نگه‌داشتن دست راست و شمارش اذکار با آن مستحب است.

[i]. شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج 1، ص 489، ح 1406، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، 1413ق.