در مورد اصطلاحات بول، استمناء و غسل جنابت توضیح دهید.
پرسش
در مورد اصطلاحات بول، استمناء و غسل جنابت که در توضیح المسائل آمده توضیح دهید.
پاسخ اجمالی

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

بول همان ادرار است.

استمناء آن است که فردی با خودش کاری انجام دهد که از او منی خارج شود. نام دیگر استمنا خود ارضایی است.

غسل جنابت، غسلی است که بر انسان جنب واجب است. اگر کسی به هر طریقی از جمله احتلام یا استمنا یا نزدیکی جنب شد، واجب است برای خواندن نماز و یا روزه گرفتن و ... غسل جنابت انجام دهد. با انجام غسل جنابت کارهایی که بر جنب حرام است، حلال خواهند شد. مثلاً جنب نمی تواند به خط قرآن دست بزند یا در مسجدی توقف کرده و مدتی باقی بماند و ... تمام این کار ها پس از انجام غسل جنابت آزاد و حلال خواهند شد.

جنابت به دو شکل حاصل می شود: 1. رسیدن به اوج لذت جنسی که معمولاً در مردان با خارج شدن منی از مجرا همراه است و در زنان با احساس خارج شدن منی همراه است، هر چند چیزی از فرج خارج نشود.2. نزدیکی جنسی به معنای دخول آلت تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قبل (جلو) یا دبر (پشت).

برای آگاهی بیشتر نمایه های زیر را مطالعه کنید:

1. «راه نجات از استمنا»؛ سؤال 1028 (سایت: 1083) .

2. «حرمت استمنا»؛ سؤال 1276 (سایت: 1262) .

3. «نشانه های منی و جنابت»؛ سؤال 1412 (سایت: 1449) .

4. «نجاست منی و ادرار»؛ سؤال 3321 (سایت: 4275) .