آدامس هایی که نام Sugar alcohol در آن درج شده است آیا حرام است؟
پرسش
فکر کنم این سوال برای بعضی از دوستان هم پیش آمده باشد که آدامس هایی که نام Sugar alcohol در آن درج شده است آیا حرام است؟
طبق تحقیق من:
اینها الکل های پلی مری هستند، در حقیقت این ترکیبات کربو هیدرات هایی هستند که گروه عاملی کربونیل در آنها به گروه الکلی کاهیده شده است. خود شکر هم در ساختار خود گروه های الکلی دارد.
اون الکلی که مشکل داره و از نظر اسلام نجس و خوردن آن حرام است اتانول هست که یک الکل دو کربنه با یک گروه عاملی OH هست ولی در بسیاری از ترکیبات افزودنی گروه عاملی الکل وجود دارد مثل Arabitol، Xylitol، Sorbitol و ...
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر الکل به‌کار رفته در آن الکل مست کننده‌ای باشد که در اصل مایع بوده بنابر احتیاط نجس است و در صورت شک محکوم به طهارت است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر مقدار الکل در آن خیلی کم باشد (2%) مثلا، اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتیکه ماده ی مست کننده ای نباشد اشکالی ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چیزی که مایع مسکر نباشد و یا مایع مسکر مخلوط آن نشده محکوم به طهارت است و مجرد وجود درصدی از الکل طبق تجزیه و آزمایش در بعضی از مواد غذایی موجب حرمت نمی باشد.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.