کد سایت fa13544 کد بایگانی 13647 نمایه ارتباط امام زمان (عج) و شب قدر از نگاه اهل سنت
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
لطفا توضیح دهید که چرا در مذهب اهل سنت، ارتباط امام زمان با شب قدر پذیرفته نیست؟
پرسش
سلام لطفا توضیح دهید که چرا در مذهب اهل سنت ارتباط امام زمان با شب قدر پذیرفته نیست؟
پاسخ اجمالی
همان گونه که می دانید اهل سنت درباره امام زمان (عج) به دو گروه تقسیم می شوند؛ بسیاری از آنها معتقدند که امام زمان هنوز متولد نشده است، تا در باره ارتباط آن حضرت با شب قدر اظهار نظر کنند و آنانی که تولد آن حضرت را پذیرفته اند نیز نگاهشان به مسئله امامت مانند شیعه نیست. آنان اساساً ائمه شیعه را به عنوان جانشینان پیامبر اسلام (ص) نپذیرفته و به امامت آنان معتقد نیستند. بنابراین طبیعی است که در این رابطه مانند شیعه فکر نکنند، اگر چه برای ائمه احترام قایل باشند.

شیعه معتقد است اعمال شیعیان خدمت امام عرضه می‌شود؛ آنان را دارای ولایت تکوینی می‌داند؛ شیعه بر آن است که در شب قدر اعمال شیعیان خدمت امام زمان (عج) عرضه می‌شود؛ آنان بر خلاف اهل سنت معتقد به توسل هستند و با توجه به جایگاه شب قدر این موضوع نزد شیعه پررنگ‌تر می‌شود، در حالی که اهل سنت به چنین مباحثی معتقد نیستند؛ لذا به این دلایل و ده‌ها دلیل دیگر که در جای خود به تفصیل بیان شده است، اهل سنت هیچ ارتباطی بین شب‌های قدر و امام زمان نمی‌بینند. البته، گفتنی است که طبق روایات آنان احتمال شب بیست و هفتم برای شب قدر محتمل‌تر است، در حالی که به اعتقاد ما در میان شب‌های قدر، شب بیست و سوم قوی‌تر است، و این ایام از آن جا که مصادف با ایام شهادت امام اول شیعیان است، موضوع امامت در شب‌های قدر به صورت برجسته­تری مطرح می­شود.

نمایه های مرتبط:

ولادت امام زمان عج، 2833 (سایت: 3065).
دلایل عقلی زنده بودن امام زمان (عج)، 534 (سایت: 582).
تفاوت ها و اشتراکات شیعه و اهل سنت در مسئله مهدویت، 1425 (سایت: 1708).