گذاشتن سر بر روی قسمتی از مهر که اسم خداوند یا ائمه اطهار بر آن است و یا گذاشتن مهر بر روی کتابچه قران و دعا و سجده بر آناشکال دارد؟
پرسش
گذاشتن سر بر روی قسمتی از مهر که اسم خداوند یا ائمه اطهار بر آن است و یا گذاشتن مهر بر روی کتابچه قران و دعا و سجده بر آن (در حالتی که روی آن کتابچه ها قرار دارد) اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی

آنچه در نظرات مراجع معظم تقلید نسبت به قرآن و اسامی امامان معصوم (ع) حرام شمرده می شود، هر گونه عملی است که موجب هتک و بی احترامی به آنها باشد.[1] بنا بر این آنچه در سؤال ذکر شده است اگر مصداق این امر باشد حرام است.

 البته گذاشتن سر بر مهری که اسم خدا یا معصومی بر آن نوشته شده است، در بین مردم بی احترامی نمی باشد، اما اگر این عمل بی وضو صورت گیرد از این جهت حرام خواهد بود.[2]

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] ر.ک: توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، م 135 تا 140 .

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 187، م 319