کد سایت fa13601 کد بایگانی 13879 نمایه اذن پدر در ازدواج دختر باکره با وجود کفالت مادر
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|اجازه ولی
خلاصه پرسش
اگر پدری کفالت محضری نگهداری از فرزندان را به مادر بدهد، آیا اذن پدر برای ازدواج دختر باکره لازم است؟
پرسش
اگر پدری کفالت محضری نگهداری از فرزندان را به مادر بدهد و از فحوای آن چنین استفاده شود که همه اختیارات را به مادر تفویض کرده است، آیا اذن پدر برای ازدواج دختر باکره لازم است؟ یا مادر می تواند اذن دهد؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

بنابر احتیاط واجب در ازدواج با دختر باکره اجازه پدر یا جدّ پدرى او لازم است و بدون آن بنابر احتیاط واجب عقد صحیح ‏نیست حتی در فرض سؤال.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

بله (اذن پدر) لازم است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

در فرض سؤال اذن پدر با احتیاط لازم است.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

در جایی که اذن پدر برای ازدواج دختر باکره شرط است – یعنی در فرض عدم رشد دختر که وی توان تشخیص مصالح و مفاسد خود را ندارد – در این فرض، یعنی در جایی که پدر تمام امور فرزندان را به مادر سپرده است، اذن مادر برای صحت ازدواج کفایت می کند.