کد سایت fa14846 کد بایگانی 15070 نمایه سهم مال میّت، به مادر بزرگ پدری و خواهر پدری
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|ارث
خلاصه پرسش
پسری در تصادف فوت کرده و ورثه بجا مانده از او، فقط مادر بزرگ پدری و یک خواهر پدری است. تقسیم دیه و دارایی این شخص چگونه می باشد؟
پرسش
پسری در تصادف فوت کرده و ورثه بجا مانده او، مادر بزرگ پدری مرحوم و یک خواهر از پدر یکی و از طرف مادر جداست. تقسیم دیه و دارایی این شخص چگونه می باشد؟
پاسخ اجمالی

مال و سرمایه - چه دیه و چه دارایی های دیگر- به طور مساوی بین خواهر و مادر بزرگ پدری میّت تقسیم می شود؛ [1] چون مادر بزرگ پدرى به منزله یک خواهر پدرى است. [2]

برای آگاهی بیشتر از احکام ارث و فرض های مختلف در ارث، نمایه های زیر را مطالعه نمایید:

1. «تقدم یا تأخر وصیت یا ارث»، سؤال 10223 (سایت: 10510) .

2. «تقسیم ارث وقانون ملکیت»، سؤال 12200 (سایت: 11965) .

3. «مقدار ارث پدر، مادر و همسر از میت مرد»، سؤال 1325 (سایت: 1320) .

4. «سهم الارث»، سؤال 14266 (سایت: 14036) .

5. «خمس مال الارث»، سؤال 9060 (سایت: 9243) .

6. «تقسیم ارث بین پدر و فرزندان بعد از مردن مادر»، سؤال 8689 (سایت: 9611) .

7. «ارث بردن حق قصاص بین زن و شوهر»، سؤال 6732 (سایت: 6977) .

8. «رسیدن ارث (از قصاص و دیه) به قاتل»، سؤال 4023 (سایت: 4918) .

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] . توضیح المسائل (محشی – امام خمینی)، ج 2، ص 722 و 724؛ شبیری زنجانی، سید موسی، رساله توضیح المسائل، ص 613، انتشارات سلسبیل، قم، چاپ اول، 1430ق؛ وحید خراسانی،حسین، توضیح المسائل، ص 579، نشر مدرسه امام باقر (ع)، قم، چاپ نهم، 1428ق؛

[2] . خمینی، سید روح الله موسوی، تحریر الوسیله، ج 2، ص 385، مؤسسه مطبوعات دارالعلم، قم، چاپ اول، بی تا؛ شبیری زنجانی، سید موسی، رساله توضیح المسائل، ص 613.