پنج نفر جداگانه به من پول داده اند که برای اموات ایشان قرآن بخوانم. آیا من می توانم برای همه آنها یک قرآن ختم کنم؟
پرسش
پنج نفر جداگانه به من پول داده اند که برای اموات ایشان قرآن ختم کنم. آیا من می توانم برای همه آنها یک قرآن ختم کنم یا اینکه چنج بار قرآن بخوانم براِی هر کسی جداگانه؟
پاسخ اجمالی

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

در فرض سؤال اگر شرط شده باشد که برای هر میت یک قرآن بخوانید، باید برای هر میت به صورت جداگانه یک قرآن بخوانید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

خیر،اگر هر بار پول گرفتن شما بابت یک ختم قرآن باشد باید به همان تعداد ختم قرآن انجام دهید.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

برای هر کدام باید ختم جداگانه صورت گیرد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

برای هر کدام باید جداگانه ختم قرآن نمائید.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

باید برای هر یک از آنها جداگانه قرآن خوانده شود، مگر این که در ضمن قرارداد اجازه ی انجام چنین امری - خواندن یک قرآن برای همه - به وی داده شده باشد یا وی یقین داشته باشد که آنها چنین اجازه ای را داده اند.

لینک به سایت استفتائات

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.