کد سایت fa15989 کد بایگانی 16246 نمایه بسم الله و نام خدا هنگام شست و شو و طهارت
طبقه بندی موضوعی Practical|کیفیت شستشو
خلاصه پرسش
آیا در هنگام شست و شو جهت طهارت، لازم است بسم ا.. بگوییم، یا شست و شوی تنها کفایت می کند؟
پرسش
آیا در هنگام شست و شو جهت طهارت، لازم است بسم ا... بگوییم، یا شست و شوی تنها کفایت می کند؟
پاسخ اجمالی

شروع هر کاری با نام خدا مستحب است و در آموزه های دینی به آن سفارش شده است: "إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ (ص) حَدَّثَنِی عَنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَنَّهُ قَالَ کُلُّ أَمْرٍ ذِی بَالٍ لَا یُذْکَرُ بِسْمِ اللَّهِ فِیهِ فَهُوَ أَبْتَرُ"؛[1] پیامبر (ص) از خدای متعال نقل می کند، هر کار مهمی با نام خدا شروع نشود، ابتر و ناتمام است. اما این بدان معنا نیست که بسم الله شرط در طهارت باشد، و بدون نام خدا آن چیز شسته شده پاک نشود. بنابراین، شست و شوی تنها کفایت می کند.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] حر عاملی، وسائل الشیعة، ج 7، ص 170، آل البیت، قم، 1409ق.