آبی که از کولر؛ مقطر می شود آیا برطرف کننده حدث و خبث هست؟
پرسش
آبی که از کولر؛ مقطر می شود آیا برطرف کننده حدث و خبث هست؟
پاسخ اجمالی

اگر مراد، آبی است که از کولرهای گازی به وجود می آید، باید گفت این آب به طور عادی پاک است و در صورتی که مضاف نشده باشد، مطهِّر هم هست؛ یعنی می توان با آن، چیز نجس را پاک کرد و یا با آن وضو گرفت.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر مضاف نشده باشد، رافع می‌باشد.

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

پاک است و می شود با آن وضو گرفت.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در فرض سؤال، پاک و پاک کننده می باشد.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

آب مطلق است و برای تطهیر کافیست.

حضرت آیت الله العظمی تبریزی (ره):

بلى مثل بقیۀ آبها رافع حدث و خبث است.[2]

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، صافی گلپایگانی، (مد ظلهما العالی)، توسط سایت اسلام کوئست؛ استفتا تلفنی از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی(مد ظلهما العالی).

[2]. تبریزى، جواد، استفتاءات جدید، ج‌2، ص 31، قم - ایران، اول، ه‍ ق.