در صورت تکرار واسطه سوم آیا باز هم نجاست سرایت نمی کند؟
پرسش
اگر در واسطه ی نجاسات واسطه ی سوم که چیزی را با ملاقات خود نجس نمی کند را در نظر بگیریم اگر این مراحل چندین بار تکرار شود یعنی مثلا اگر کف پا را واسطه ی اول در نظر بگیریم و چیزی که کف پا روی آن قرار می گیرد واسطه ی دوم باشد و باز چیزی را که با واسطه دوم ملاقات دارد را واسطه ی سوم در نظر بگیریم سوال این است که این مراحل اگر چندین بار روی این موارد تکرار شود آیا واسطه ی سوم همان واسطه ی سوم نخست است که چیزی را با ملاقات خود نجس نمی کند؟
پاسخ اجمالی

در صورتی که مراتب در تکرار حفظ شود (یعنی واسطه سوم در تکرار همان واسطه سوم باشد نه این که در تکرار جای واسطه اول یا دوم قرار گیرد) حکم به عدم سرایت می شود. [1] اما اگر مراتب حفظ نشود مثلا واسطه سوم به عین نجاست برخورد کند در این صورت واسطه اول می گردد و همچنین اگر به واسطه اول برخورد کند واسطه دوم می شود و ... .

[1] برای اطلاع از حکم واسطه سوم به پاسخ 1769 (سایت: ۱۷۵۴) مراجعه نمایید.

پاسخ تفصیلی
این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.