آیا زن در خواب جنب می شود؟
پرسش
آیا برای زن در خواب می تواند شرایطی ایجاد شود که غسل جنابت بر او واجب شود؟
پاسخ اجمالی

از دو راه جنابت حاصل می شود:

1) نزدیکی و آمیزش جنسی، اگرچه منی بیرون نیاید.

2) بیرون آمدن منی، (حتی بدون دخول) چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت، با اختیار باشد یا بی اختیار. [1]

اما در باره جنابت زنان باید گفت: طبق نظر اکثر فقها رطوبتی که از زنها خارج می شود، اگر همراه با شهوت (در حد ارگاسم و اوج لذت جنسی) باشد درحکم منی است و باید غسل جنابت کند. [2] ، [3] ، [4]

در نتیجه، طبق نظر اکثر فقها، زن نیز در خواب دچار احتلام [5] می شود و چون همراه با بیرون آمدن منی است، باید غسل جنابت کند.

بدیهی است که پاسخ دقیق تر منوط به بیان نام مرجع تقلید از طرف شماست.

[1] توضیح المسائل مراجع، م 345؛ وحید، توضیح المسائل، م 351؛ نوری، توضیح المسائل، م 346 ؛ خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات، احکام غسل جنابت.

[2] توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص 208، مسئله 346.

[3] برای آگاهی بیشتر به نمایه جنابت زنان شماره 676 (سایت: ۷۲۳) رجوع کنید.

[4] اقتباس از نمایه: زنان و غسل جنابت، سؤال شماره 1711 (سایت: ۱۸۳۱).

[5] یعنى در خواب به حد ارگاسم برسد و از او منى خارج شود.