اگر پدر دختر در ضمن عقد موقت گفته باشد که عقد فقط در حد حرف زدن باشد ولی خود زوجین شرطی نداشته باشند اشکالی دارد؟ راه حل چیست؟
پرسش
آیا اگر در زمان عقد موقت (نامزدی)دختر بطور کاملاً ناخواسته بکارت خود را از دست بدهد اشکالی دارد؟ اگر پدر دختر در ضمن عقد موقت گفته باشد که عقد فقط در حد حرف زدن باشد، ولی بعد از عقد نزدیکی صورت گرفت (ولی خود زوجین شرطی نداشته باشند) اشکالی دارد؟ راه حل چیست؟
پاسخ اجمالی

چنانچه صیغه عقد خوانده شده باشد و پدر دختر در عقد، شرط عدم ازاله کرده باشد، ازاله بکارت خلاف شرع بوده است. ولی در حال حاضر عقد صحیح بوده و وظیفه‌ای ندارند و از این پس به شرط عمل کنند. در عین حال برخی از فقها[1]، در صورت رضایت دختر، ازاله بکارت را جایز می‌دانند.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [2]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر با رضایت خانم باشد اشکال ندارد.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

کار خلافی انجام شده ولی در حال حاضر وظیفه ای ندارند و از این پس به شرط عمل کنند.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

چنانچه صیغه عقد خوانده شده باشد حرام نیست ولی اگر پدر شرط عدم ازاله کرده ازاله خلاف شرع بوده است.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

اگر عقد موقت شرعی منعقد شود و در آن سطح خاصی از ارتباط شرط شود، مثلا حرف زدن، ارتباط بیش از آن حد جایز نیست؛ مگر این که شرط کننده به انتفاء و لغو کردن شرط، راضی شود. پس اگر زن و شوهر شرطی نگذاشته باشند یا بعد از عقد مشروط، راضی به نفی شرط شوند رعایت شرط لازم نیست. در مورد سؤال چون زوجین شرطی نگذاشته اند یا اگر گذاشته اند راضی به انتفاء آن هستند،مشکل شرعی وجود ندارد و‌‌‌ رضایت پدر‌‌ دختر در صحت عقد شرط نیست، هر چند آزردن والدین جایز نیست.  لینک به سایت استفتائات

[1]. آیات عظام سیستانی و هادوی تهرانی.

[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.