آیا زمین خیس با راه رفتن سگ روی آن نجس می شود؟
پرسش
آیا اگر پس از باران که زمین خیس است، سگی از خیابان یا پیاده رو رد شود و ما با کفش روی آن راه برویم کفش مان نجس می شود؟
پاسخ اجمالی

اگر آب باران یا آب دیگر، در گودالى جمع شود و کمتر از کر باشد، چنانچه بعد از قطع شدن باران، نجاست به آن برسد، نجس مى‏شود.[1] بنا بر این؛ چون سگ نجس است اگر بعد قطع شدن باران سطح خیس زمین (کوچه، خیابان، پیاده رو ) با بدن سگ تماس پیدا کند، همان قسمت زمین نجس خواهد شد و اگر کفش یا لباس یا بدن ما با آن قسمت زمین تماس پپدا کند آنهم نجس خواهد شد.

البته اگر بر زمین خیس که با راه رفتن سگ نجس شده است آفتاب بتابد و با گرمای آفتاب خشک شود، پاک می شود،[2] که در این صورت با راه رفتن روی آن، کف کفش نجس نخواهد شد.

همچنین بر اثر راه رفتن روی زمین خشکی که پاک است، با شرایطی که در رساله های عملیه بیان شده است، نجاست کف کفش از بین می رود و کفش (بدون نیاز به آب کشیدن) پاک می شود.[3]

[1] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 49مسأله 46.

[2] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 117مسأله 191 آفتاب، زمین و ساختمان و چیزهایى که مانند درب و پنجره در ساختمان به کار برده شده با شش شرط پاک مى‏کند...

[3] تحریرالوسیلة، امام خمینی (ره)، ج 1، ص 129.