آیا می‌توان بدون وضو و با غسل احتیاطیِ جنابت، نماز خواند؟
پرسش
حکم نمازهایی که قبلا با غسلی که نمی‌دانم بر من واجب بوده و برای احتیاط انجام می‌دادم و با آن نماز می‌خواندم، چیست؟
پاسخ اجمالی
تا انسان یقین به حالت جنابت نداشته باشد، انجام غسل جنابت اعتباری ندارد، لذا برای نماز خواندن نمی‌توان به غسل احتیاطی اکتفا نمود. پس بر فرض سؤال نمازهایی که با این غسل خوانده شده باید قضا شود، ولی برخی از فقها[1] می‌گویند نمازهای گذشته اعاده ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال هر مقدار از نمازهایى که یقین دارید با چنین غسلى بدون وضو خوانده شده باید اعاده نمایید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
باطل است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
باید نمازهای خود را قضا کنید.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
نمازهای گذشته اعاده ندارد.

[1]. آیت الله نوری همدانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.