اگر در لباسی که توسط ماشین لباس‌شویی شسته شده آثار نجاست مانده باشد، آیا خود این لباس و لباس‌های دیگری که در ماشین لباس‌شویی بوده‌اند نجس هستند؟
پرسش
اگر لباسی توسط ماشین لباس‌شویی شسته شود و بعد از آب‌کشی توسط ماشین لباس‌شویی آثار نجاست بر آن باقی مانده باشد، آیا خود این لباس و لباس‌های دیگری که در ماشین لباس‌شویی بوده‌اند نجس هستند؟
پاسخ اجمالی
اگر لکه باقی‌مانده رنگ نجس -مثل رنگ خون که با شستن از بین نمی‌رود- است، یا در این امر شک دارید همه لباس‌ها پاک محسوب می‌شود. اما اگر یقین دارید لکه باقی‌مانده عین نجاست است، آن لباس و لباس‌هایی که بعد از پایان آب‌کشی ماشین، با آن لباس (با رطوبت سرایت کننده) تماس پیدا کرده‌اند نجس می‌باشند. و اگر در تحقق چنین تماسی شک کردید، پاک حساب می‌شوند.

ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر عین نجاست باقی مانده باشد، نجس هستند و الا اگر جرم نداشته و صرف رنگ باشد که با شستن از بین نمی‌رود و تطهیر لازم انجام گرفته، لباس‌ها محکوم به طهارت هستند.
و توجه داشته باشید اگر شستن لباس‌شویی به گونه‌ای باشد که بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباس‌شویی به لباس‌ها و همه قسمت‏هاى داخل ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی(مد ظله العالی):
اگر فقط رنگ نجاست باقی مانده باشد، هم لباس‌ها وهم لباس‌شویی پاک هستند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی):
هرگاه چیز نجسی را بشویند و عین نجس برطرف شود اما بو یا رنگ آن بماند ضرری ندارد و اگر شک کند عین نجس مانده یا نه، باید بیشتر بشوید تا یقین کند از بین رفته است. و اگر واقعا عین نجاست باقی مانده لباس و لباس‌شویی نجس است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در صورتی که مکلف شک در پاک شدن و تطهیر لباس مذکور داشته باشد، محکوم به نجاست است.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی(دامت برکاته):
اگر یقین دارید لکه باقی‌مانده عین نجاست است، آن لباس و لباس‌هایی که بعد از پایان آب‌کشی ماشین با آن لباس با رطوبت سرایت کننده تماس پیدا کرده‌اند نجس می‌باشند. و اگر در تحقق چنین تماسی شک کردید، پاک حساب می‌شوند. اما اگر لکه باقی‌مانده رنگ نجس مثل رنگ خون است یا در این امر شک دارید همه لباس‌ها پاک محسوب می‌شود.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.