کِل زدن در عروسی چه حکمی دارد؟
پرسش
کِل زدن در عروسی چه حکمی دارد؟ حتی اگر در مراسم زنانه باشیم و صدای کل به گوش نامحرم نرسد چگونه است؟
پاسخ اجمالی
نظر مراجع تقلید در این زمینه آن است که اگر مستلزم مفسده نبوده و نامحرم هم صدای آنها را نشنود به خودی خود  اشکال ندارد. برخی از فقها نیز معتقدند اگر نامحرم هم بشنود ولی موجب تحریک وی نباشد، باز هم اشکالی ندارد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر مستلزم مفسده نبوده و نامحرم هم صدای آنها را نشنود فی نفسه اشکال ندارد و در غیر این صورت جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر بداند مرد اجنبی صدای او را می‌شنود حرام است صدای خود را نازک و زیبا کند به حدی که عادتاً موجب تهییج باشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه بگوش نامحرم نرسد فی نفسه مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
 چنانچه مفسده نداشته باشد اشکال ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
در صورتی که موجب تحریک نامحرمان نباشد، اشکالی ندارد.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.