نام اصلی ابن ملجم مرادی چیست؟
پرسش
نام واقعی ابن ملجم مرادی چیست؟ آیا به جز نام عبدالرحمن بن عمرو بن ملجم بن المکشوح بن نفر» که وی از قبیله «حمیر» و از تیره‌های «مراد» می‌باشد، او نام دیگری هم دارد؟
پاسخ اجمالی
مشهور مورّخان درباره نام و قبیله «ابن ملجم» گفته‌اند: «عبد الرحمن بن ملجم المرادی‏ و هو من حمیر. و عداده فی مراد، و هو حلیف بنی جبله من کندة»؛[1] عبد الرحمن بن ملجم مرادى از قبیله حمیر و خاندان مراد و هم‌پیمان بنى جبله از کنده است‏.

[1]. کاتب واقدی، ابن سعد محمد بن سعد‏، الطبقات الکبری‏، ج ‏3، ص 25، بیروت، دار الکتب العلمیة، چاپ دوم، 1418ق؛ ابن عساکر، ابو القاسم علی بن حسن، تاریخ مدینة دمشق، ج ‏42، ص 558، بیروت، دار الفکر، 1415ق.