مدت شش ماه است عقد نموده‌ام و حدود یک ماه پیش متوجه شدم یک ضایعه نخاعی دارم. آیا شوهرم حق دارد مرا طلاق دهد؟
پرسش
مدت شش ماه است عقد نموده‌ام. حدود یک ماه پیش متوجه شدم یک ضایعه نخاعی دارم که هنوز مشخص نشده خوش¬خیم یا بدخیم است و شاید هم این توده مادرزادی بوده ‌است. آیا همسرم حق دارد مرا طلاق دهد؟
پاسخ اجمالی
به طور کلی حق طلاق دست زوج است و در هر زمانی می‌تواند همسرش را با پرداخت مهریه و دیون دیگر طلاق دهد گرچه از لحاظ اخلاقی بهتر است شوهر برای خدا در این مشکلات صبر نموده و از طلاق همسر بیمارش خودداری کند. البته فرض سؤال، از عیوبی نیست که موجب فسخ نکاح شود تا شوهر بتواند بدون پرداخت هیچ حق و حقوقی، رابطه همسری را قطع کند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
به هر حال اختیار طلاق با شوهر است گرچه شایسته است که در چنین موردى اقدام به طلاق صورت نگیرد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال مورد فوق از عیوب فسخ نکاح نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
حق طلاق دست زوج است و در هر زمانی می تواند همسرش را طلاق بدهد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
مجرد ضایعه مذکور موجب فسخ نیست مگر اینکه در ضمن عقد، شرط سلامت دختر از کلیه امراض یا عقد مبتنی بر آن منعقد شده باشد. و بهتر این است که همسر برای خدا در این مشکلات صبر نماید و از خداوند بخواهد که همسرش را شفا عنایت کند و با هم به خوبی و خوشی زندگی کنند.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.