آیا در حدیث آمده است که: در کربلا نباید گوشت خورد؟
پرسش
آیا در حدیث آمده است که: در کربلا نباید گوشت خورد؟
پاسخ اجمالی
در آداب زیارت امام حسین(ع) روایتی از امام صادق(ع) نقل شده است که در آن آمده است: «قَالَ الصَّادِقُ(ع‏) إِذَا أَرَدْتَ الْمَسِیرَ إِلَى قَبْرِ الْحُسَیْنِ(ع) فَصُمْ یَوْمَ الْأَرْبِعَاءِ وَ الْخَمِیسِ وَ الْجُمُعَة ... ثُمَّ تَأْتِی النَّیْنَوَى فَتَضَعُ رَحْلَکَ بِهَا وَ لَا تَدَّهِنْ وَ لَا تَکْتَحِلْ وَ لَا تَأْکُلِ اللَّحْمَ مَا دُمْتَ مُقِیماً بِهَا... »؛[1] امام صادق(ع) فرمودند: هنگامى که خواستى به زیارت قبر امام حسین(ع) بروى، روز چهار شنبه، پنجشنبه و جمعه را روزه بگیر ...، سپس به کربلا برو، اسباب و اثاثیه خود را در آن‌جا بگذار؛ به خود روغن نمال، سرمه نکش و تا زمانى که در آن‌جا حضور داری گوشت نخور... .
البته، موارد اشاره شده در این روایت به معنای وجوب و حرمت نبوده بلکه توصیه­هایی در راستای ارتقای کیفیت زیارت می­باشد.

[1]. ابن قولویه، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، محقق، مصحح، امینى، عبد الحسین، ص 226، دار المرتضویة، نجف اشرف، چاپ اول، 1356ش؛ مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج 98، ص 175، دار إحیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دهم، 1403ق.‏