بین اطاعت از شوهر و پدر و مادر در صورتی که نظرات متضاد داشته باشند، نظر کدام یک را باید عمل کرد؟
پرسش
بین اطاعت از شوهر و پدر و مادر در صورتی که نظرات متضاد داشته و هر یک بر نظر خود پافشاری می‌کنند، نظر کدام یک را باید عمل کرد به گونه‌ای که حقوق آنها ضایع نشود؟
پاسخ اجمالی
زن باید، در برابر استمتاعات متعارف درخواست شده از جانب شوهر و درباره‌ی خروج از منزل، از شوهر خود اطاعت کند، مگر این‌که عذر شرعى داشته باشد. ضمن این‌که اطاعت از والدین واجب نیست، بلکه اذیت و آزار آنان حرام است؛ لذا تا حد امکان باید رضایت آنان جلب شود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اطاعت از والدین واجب نیست ولى ایذاى آنان حرام است، مگر در انجام واجبات و ترک محرّمات؛ و توجه داشته باشید اطاعت زن از شوهر، در برابر استمتاعات متعارف درخواست شده از جانب شوهر، بدون عذر شرعى و نیز در خروج از منزل بدون عذر شرعى لازم است، مگر آن‌که خروج از منزل در ضمن عقد شرط شده باشد و نسبت به سایر موارد اطاعت واجب نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
اگر نظرات همه‌ی آنها شرعی باشد چنانچه جمع بین دو حق ممکن نشود زن لازم است اطاعت از شوهر کند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
موارد مختلف است و در صورت تزاحم، اوامر شوهر اطاعت شود و رضایت والدین نیز جلب شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
زن در مسأله استمتاع باید از مرد اطاعت کند و همچنین در صورت عدم اجازه مرد نباید از خانه خارج شود. در غیر این دو مورد نباید موجب اذیت پدر و مادر شود.  لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.