انگشترم را نذر حرم امام رضا(ع) کردم، ولی انگشترم گم شد، تکلیف چیست؟
پرسش
نذر داشتم اگه بچه‌ام سالم بدنیا بیاید انگشتری که داشتم و مشخص شده بود را به حرم امام رضا(ع) بدهم، ولی حالا انگشتر دو ماه قبل از به دنیا آمدن بچه گم شد، تکلیف چیست؟
پاسخ اجمالی
اگر در نگهداری انگشتر کوتاهی نکرده‌اید، چیزی به عهده شما نمی‌باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض مرقوم وظیفه‌اى نسبت به نذر ندارید.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
هرگاه در نگهداری آن کوتاهی نکرده‌اید در این صورت چیزی به عهده شما نیست.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر نذر شما با صیغه شرعی نبوده انجام آن واجب نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه در نگهداری آن کوتاهی و تقصیر نبوده، در فرض سؤال نذر منحل می‌شود و چیزی به گردن ناذر نیست ولی اگر در حفظ آن کوتاهی شده باشد ناذر ضامن است و باید مثل یا قیمت آن پرداخت شود، بلکه احوط آن است که کفاره نیز پرداخت شود.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر نذر مشخصا به این انگشتر تعلق گرفته (که ظاهراً چنین است)، در فرض مزبور شما تکلیفی ندارید.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.