آیا امام حسین(ع) فرزندی با نام عُمَر داشت؟
پرسش
آیا این حقیقت دارد که نام یکی از فرزندان امام حسین(ع) که در کربلا به شهادت رسیدند عمر بوده است؟
پاسخ اجمالی
در برخی از منابع تاریخی آمده است که امام حسین(ع) فرزندی به نام «عُمَر» داشت که همراه برادرش امام سجاد(ع) همراه کاروان در مجلس یزید بود.[1] سن او هفت سال و یا چهار سال گزارش شده است.[2]
گفتنی است؛ برخی گفته‌اند نام این فرزند امام حسین(ع) عَمرو بوده[3] نه عُمَر که طبق این نقل، امام حسین(ع) فرزندی با نام عُمَر نداشت.
در هر حال، نقلی از شهادت عمر یا عَمرو در کربلا وجود ندارد.

[1]. دینوری، أبو حنیفة أحمد بن داود، الأخبار الطوال، تحقیق: عامر، عبد المنعم، ص 261، دار إحیاء الکتب العربی، قاهره، چاپ اول، 1960م؛ ابن کثیر دمشقی‏، أبو الفداء اسماعیل بن عمر، البدایة و النهایة، ج ‏8، ص 195، دار الفکر، بیروت، 1407ق؛ ابن عدیم حلبی، ابوالقاسم کمال الدین عمر بن احمد، ترجمة الإمام الحسین(ع)‏، ص 156، دلیل ما، قم، چاپ اول، 1423ق؛ علامه شوشتری، محمد تقی، رسالة فی تواریخ النبی و الآل، ص 83، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ اول، 1423ق.
[2]. رسالة فی تواریخ النبی و الآل، ص 83.
[3]. سید بن طاوس، اللهوف فی قتلی الطفوف، ص 194، نشر جهان، تهران، چاپ اول، 1348ش؛ ابن جوزی، عبد الرحمن بن علی‏، المنتظم،‏ محقق: عطا، محمد عبد القادر، عطا، مصطفی عبد القادر، ج ‏5، ص 344، دار الکتب العلمیة، بیروت، چاپ اول، 1412ق؛ شوشتری، قاضی نور الله، إحقاق الحق و إزهاق الباطل‏، ج ‏33، ص 663، مکتبة آیة الله المرعشى النجفى، قم، چاپ اول، 1409ق؛ امین عاملی‏، سید محسن، أعیان الشیعة، ج ‏1، ص 617، دار التعارف‏، بیروت، 1403ق. ‏