کد سایت fa32677 کد بایگانی 39617 نمایه بهره‌گیری امامان(ع) از قیاس معتبر، تمثیل و استقراء در استدلال‌ها
گروه بندی اصطلاحات اصطلاحات منطقی
خلاصه پرسش
با توجه به این‌که در منطق، قیاس معتبر و تمثیل و استقراء اعتبار لازم را ندارند؛ چرا امامان(ع) از تمثیل و استقراء استفاده می‌کردند؟
پرسش
با توجه به این‌که در منطق، قیاس معتبر و تمثیل و استقراء اعتبار لازم را ندارند؛ چرا امامان(ع) از تمثیل و استقراء استفاده می‌کردند؟ سپاس فراوان. یا علی.
پاسخ اجمالی
استفاده از تمثیل برای پذیرش آسان‌تر مطلب و به اصطلاح برای تقریب به ذهن اشکال ندارد. چنان‌که استقراء نیز اگر تام باشد دارای اعتبار لازم است و می‌تواند به عنوان دلیل مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین استفاده ائمه(ع) از تمثیل و استقراء یا برای تقریب به ذهن مخاطب بوده، یا به عنوان استقرای تام و کامل.