استفاده از آن دسته از بازی‌های کامپیوتری که در آنها مسلمانان نقشی منفی دارند، چه حکمی دارد؟
پرسش
اگر در یک بازی کامپیوتری مسلمانان در آن نقش منفی را داشته باشند، در این صورت کسی که آن را بازی می‌کند اگر قصد بی‌احترامی نداشته و هدفش سرگرمی باشد، گناه کرده است؟
پاسخ اجمالی
چنانچه این بازی‌ها موجب تحقیر یا توهین به مسلمانان بوده و برای افراد – و لو در دراز مدت – اثر تخریبی و بدآموزی داشته باشد، خرید، استفاده و ترویج آنها جایز نیست.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
چنانچه عرفاً بازی مذکور توهین به اسلام و مسلمین باشد حرام است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
چنانچه باعث تحقیر یا توهین به مسلمانان شود و برای افراد بد آموزی داشته باشد، جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
چنانچه موجب بی‌احترامی و هتک به مسلمین باشد جائز نیست.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
خرید این بازیها و ترویج و دراختیار دیگران گذاشتن این بازیها جایز نیست و از انجام این بازیها پرهیز شود.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی و نوری همدانی (مد ظلهم العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.