حکم ارتباط و معاشرت با فردی که علناً و به طور رسمی به اشرف مخلوقات حضرت محمد(ص) توهین می‌کند چیست؟
پرسش
با سلام، حکم ارتباط و معاشرت با فردی که علناً و به طور رسمی به اشرف مخلوقات حضرت محمد(ص) -نعوذبالله- توهین می‌کند و ناسزا می‌گوید چیست؟ این فرد بعد از نزدیکی غسل جنابت نمی‌کند! چون هیچ دینی را قبول ندارد، شراب هم می‌خورد! آیا می‌توان در منزل وی چای یا میوه خورد؟ البته شغلش کارمند بانک می‌باشد. آیا با توجه به اینکه غسل نمی‌کند می‌توان به او دست داد یا روبوسی کرد؟ آیا ارتباط با چنین کسی جایز است؟
پاسخ اجمالی
به طور کلی شخصی که مسلمان بوده و در حالت عادی و از روی اختیار به نبی مکرم اسلام (ص) توهین کند یا ضروریات دین را انکار نماید (به طوری که به انکار دین یا رسالت پیامبر اکرم بینجامد) مرتد و نجس است. پس باید در هنگام تماس با وی یا خوردن غذای وی مسأله طهارت و نجاست مراعات شود. و نیز لازم است از رفت و آمد با چنین اشخاصی پرهیز شود مگر آنکه امید به هدایت او وجود داشته باشد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اگر معاشرت موجب ترتب مفسده و یا تأیید باطل شود، جایز نیست. و در صورتی که منکر یکی از ضروریات دین که با انکار رسالت یا تکذیب پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) یا وارد کردن نقصی به شریعت منجر شود مرتد محسوب شده و نجس می‌باشد و باید در هنگام تماس با وی یا خوردن غذای وی مسأله طهارت و نجاست مراعات شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
اگر حال او حال عادى باشد، از اسلام بیرون رفته است و همسرش باید از او جدا بشود، ولى اگر از حال طبیعى خارج شده و یا مشکوک است که از حال طبیعى خارج شده یا نه، محکوم به اسلام است و در صورت اول اگر توبه کند و دوباره آن زن به عقد آن مرد درآید عقدش صحیح است و  از رفت و آمد با چنین اشخاصی بپرهیزید مگر اینکه امید به هدایت او داشته باشید.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
این مرد نجس است و باید از او دوری کنید و مراکز مربوطه را مطلع سازید تا او را مجازات کنند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
به طور کلی شخصی که به نبی مکرم اسلام (ص) توهین کند یا ضروریات دین را انکار نماید مرتد و نجس است و مراوده و رفت و آمد با او چنانچه نهی از منکر و ارشاد مؤثر نباشد حرام است و حتماً او را به دستگاه قضائی یا مقامات امنیتی کشور معرفی کنید که وجود چنین اشخاصی در مؤسساتی مانند بانک موجب فساد است و به مصلحت نظام هم نیست و دست دادن با او اگر همراه با رطوبت باشد موجب نجاست دست خواهد شد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.