در احکام جنابت مریض، شاخصه‌های بیماری چیست؟
پرسش
در احکام جنابت، مریضی که نوع جنابت او متفاوت با دیگران است، چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
پاسخ اجمالی

در این مسئله نظر مراجع تقلید کمی متفاوت است، اما در جمع‌بندی این نظرات می‌توان گفت: در این گونه موارد تشخیص آن به عهده مکلف است؛ مثلا در اثر بیماری گرفتار ضعف شدید باشد به هر حال در مریض تنها علامت شهوت کافى است و جستن لازم نیست چون تنها شخص مریض ممکن است که منی او جستن نداشته باشد ولی شهوت بدن باید باشد تا آن ماده حکم منی را بیابد و در مورد سست شدن بدن و عدم آن اختلاف است.[1]

[1] استفتاء از دفاتر مراجع عظام تقلید: خامنه ای (مدظله العالی)؛ مکارم شیرازی (مدظله العالی)؛ سیستانی (مدظله العالی)؛ حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی) می فرمایند: شهوت و سستی بدن باید باشد؛حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):سست شدن بدن و جستن لازم نیست.